07. september 2024
Facebook
štvrtok, 01 február 2018 14:00

Železničný prepravca SNCF diskriminoval zamestnancov, zaplatí pokutu 170 miliónov eur

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PARÍŽ 1. februára (WebNoviny.sk) - Francúzskeho národného železničného prepravcu SNCF usvedčili z diskriminácie viac ako 800 marockých zamestnancov. Súd pre riešenie zamestnaneckých sporov ešte v roku 2015 rozhodol, že spoločnosť musí zaplatiť viac ako 170 miliónov eur ako kompenzáciu za znevýhodnenie Maročanov. Prepravca sa proti rozsudku odvolal, súd v Paríži však  predchádzajúce rozhodnutie potvrdil. Železničný prepravca SNCF zamestnal ešte v 70. rokoch minulého storočia 832 osôb z Maroka, ktorým poskytol menej výhodné zmluvy ako ich kolegom z Francúzska. Odporúčame:
Podnikateľ Salmanov sa dostane na slobodu, súd vyhovel jeho žiadosti o podmienečné prepustenie Maročania napríklad nedostali status zamestnanca železníc, ktorý so sebou nesie viacero benefitov. Podľa spoločnosti ale na tento status potrebujú francúzske občianstvo alebo od roku 1991 občianstvo krajín Európskej únie.

Viac k témam: diskriminácia, Francúzsko, súd
Zdroj: Webnoviny.sk - Železničný prepravca SNCF diskriminoval zamestnancov, zaplatí pokutu 170 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 104 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner